BU YARAYI İYİLEŞTİRECEĞİZ

12 Haziran 2014 Saat: 17:01
BU YARAYI İYİLEŞTİRECEĞİZ
Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Beylikbağı bölgesinin kanat önderleriyle uyuşturucuyla mücadele için toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Yılmaz, toplumdaki bu yarayı durduracaklarını söyledi.

Gebze Emniyet Müdürlüğü 7 mahalleden oluşan Beylikbağı bölgesinin kanaat önderleri, muhtarları ve STK temsilcileriyle dün kadırga tesislerinde toplantı düzenledi. Programa Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Gebze Sağlık Grup Başkanı Şakir Saldırıcı, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Kırali, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sebahattin Günel, Köşklüçeşme Mahallesi Muhtarı Mehmet Özdemir, Beylikbağı Mahallesi Muhtarı Cafer Demirkan, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Necati Kütük, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, Adem Yavuz Mahallesi Muhtarı Sait Erol, kanaat önderleri ve STK temsilci katıldı.

‘240 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI’

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz,  uyuşturucu konusunda çözüm odaklı toplandıklarını belirterek “Toplumda ki bu yarayı saracağız, çözüm yollarını arayacağız. Bu yıl içinde Gebze Emniyet müdürlüğü olarak 240 kişiyi uyuşturucudan dolayı gözaltına aldık. Ayrıca 650 kişiye de uyuşturucu ile ilgili işlem yapıldı. Bunun yanında bu yıl içinde  85 kilo eroin, 146 adet extasy hap, bin 500adet bonzai, 2,5 kilo toz esrar, 10 adet hint keneviri, 4,5 kilo kubar, gele geçirdik” dedi.

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Uyuşturucuya karşı kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Yılmaz, tamamen çözüme yönelik adımlar attıklarını belirtti. Yılmaz, “Okul önlerinde polislerimiz var, okul önlerinde bu sorunla karşılaşmadık. Ama 18 yaşın üzerinde ki kişilerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu işi bırakmayacağız. Bu işin peşindeyiz. Çözüm noktasında elimizden geleni yapacağız. Emniyet olarak halkımızın yanındayız. Bu toplantıları düzenli olarak yapacağız” diye konuştu. 

toplu-012.jpg

‘BERABER BU SORUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ’

Gebze Sağlık Grup Başkanı Şakir Saldırıcı Uyuşturucu satışı durumun çok vahim olduğunu bu yüzden bir çok kişinin öldüğünü ifade ederek, “Bizler sürecin  hastane boyutunda çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Sizler ile beraber bu sorunun üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu. Gebze Müftülüğü Şube Müdürü Cemalettin Uysal ise uyuşturucunun yaygın olduğu yerlerde yaz kuran kurslarını açacaklarını, bu neticesinde sokaklarda çocukları buraya çekerek gereken her türlü yardımı yapacaklarını söyledi. Uysal ayrıca uyuşturucu konusunda camilerde vaaz ve hutbe verildiğini de sözlerine ekledi.

BAŞKALARININ CANI YANMASIN

Öte yandan toplantıda geçtiğimiz günlerde Bonzai isimli uyuşturucu maddesinden fazla miktarda içerek yaşamını yitiren Ferhat Tarakçı’ın babası Ziya Tarakçı’da katıldı. Programda bir konuşma yapan baba Ziya Tarakçı, “ Acım büyük. Uyuşturucu konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı. Benim canım yandı başka ailelerin çocukları canı yanması” diye konuştu.

Toplantıda ardından katılımcılar söz alarak uyuşturucuyla mücadele ve bölgenin sıkıntılarındaki fikir ve düşüncelerini paylaştı.

kaynak demokrat gebze

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız